به بهانه انتشار کتاب «من دینامیتم!» اثر سو پریدو، به زندگی فریدریش نیچه پرداختیم. مردی که گفت: «آن شوید که هستید، آنگاه که آموختید چه هستید». فیلسوف، شاعر، آهنگساز و نوازنده پیانو، نویسنده و لغتشناسی که آثار او تاثیری عمیق بر تاریخ تفکر مدرن جهان داشته است. مردی که جهان و هر آنچه در آن است را به مَثابه بازی معصومانه کودکی بیگناه و دنبالهرو هوا و هوس خویش دید.
بخشی از هویت ما با فعالیتی که در بزرگسالی انجام میدهیم، شکل میگیرد. این فعالیت در هر حوزهای که باشد، بخشی از شخصیت و کل چیزی را میسازد که مبنای شناخت آدمها در اولین برخورد با ما است. این هویت،…
زندگی روی مرز باریک و لغزنده جنون و نبوغ، خلاصه زندگی بزرگترین شطرنجباز آمریکایی است. از کودکی، لرزان پا در این قلمرو گذاشت ولی همه ترجیح دادند او را فقط یک بچه باهوش، کمی عجیب، اما طبیعی در نظر بگیرند.…
سوژه شماره پنجم از پادکست بیوگو، خروجی یکی از جلسههای ما در گروه نویسندگان بود که چندان ارتباطی به پادکست نداشت. موضوع بحث، زندگینامههایی بود که نوشته نشدهاند. روایتهای تلخ و شیرین آدمهایی مثل خود ما. آدمهایی که میگذارند زندگیشان…
سفر قدیمیترین ماجراجویی بشر است. نیاکان ما قرنها پیش به دلایل مختلفی سفر میکردند. به دنبال زمینهای حاصلخیزتر، برای فرار از دست حاکمان، برای رسیدن به زیارتگاهها، در پی جنگها و قحطیها و … از سرزمین خود دور میشدند و…
دلیل انتخاب شخصی که روایت زندگی او را در این شماره از پادکست بیوگو شنیدید، لقب او بود: ماما آفریکا. هیچ شناختی در مورد این زن نداشتیم و چیزی به فارسی از او پیدا نکردیم. تعدادی از کارهایش را شنیدیم…
نویسنده تماموقت، جاسوس پارهوقت مردی که تولدش (۲ اکتبر ۱۹۰۴ | ۱۰ مهر ۱۲۸۳) ابتدای قرن بیستم و مرگش (۳ آپریل ۱۹۹۱ | ۱۴ فروردین ۱۳۷۰) انتهای این قرن است، جنگ جهانی اول و دوم را میبیند، جنگ سرد بین…
اولین خاطرهای که از کودکی به یاد می آورم، دروغ غمانگیزی است که از ۶ سالگی تا به حال بغضی شده و مانده همراهم. نه میتوانم به خندهای تمامش کنم و نه قادرم به یک گریه بلند برای همیشه…